Uncategorized

Dag 1 van week 1 op De Schatgraver

We begonnen de week met een invaller omdat Katja ziek was. De invaller was net vrijdag klaar met d’r LIO dus we konden mooi samen als twee kippen zonder kop de klas onder controle houden.

In de kring deden we een bijbel verhaal dat veel te lang was voor de kinderen. Gelukkig gingen we erna bijbel liedjes zingen. De kinderen vertelden ons dat ze dat via youtube doen, dus dat maakte het voor ons weer makkelijk.

Na het bijbel gedeelte hadden de kinderen plas pauze en mochten ze hun jas aantrekken was het was tijd om naar buiten te gaan.

Na het buitenspelen was het tijd voor de snack eerst gingen ze een liedje zingen: “Appel, peertje en banaan. Fruit dat moet je eten, stop het nu maar in je mond, fruit dat is gezond. Eet smakelijk allemaal, drink lekker.”

Tijdens het werken spelen mochten de kinderen op basis van hun kleuren groepje kiezen op het kiesbord. Ik hielp overal, dat was super leuk!

Na het spelen, werken gingen we verder met de kring. De kinderen mochten vertellen wat ze hadden gedaan. Senna krijgt binnenkort een broetje uit China dus daar hadden we het even over.

Tijdens de lunch hadden we brandweerman Sam opgezet. Manmanman wat een pedagogisch verantwoord programma. Heerlijk nu dat soort dingen je opvallen. Toen gingen de kinderen weer buitenspelen en gingen wij eten. De invaller (wiens naam ik ben vergeten) vertelde dat ze tot april nog kan invallen en dat daarna een nieuwe wet ingaat met de tijdelijke contracten enzo.

Na de lunch gingen we weer werken spelen. Ik hielp bij de computers en bij waterflessen. De kinderen hebben een muziek thema, en daarvoor hebben ze flessen met verschillende hoeveelheden aan water, die allemaal een ander geluid maken. Ik hielp om te laten zien hoe dat ging.

Na spelen werken gingen we in de kring klanken klappen van een liedje dat de kinderen kunnen spelen op zo’n speciale kinderkleuren piano. Ik mocht dat doen! Op m’n eerste dag!

Hierna was het alweer tijd om naar huis te gaan foto van school

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s